Pages

onsdag 5 september 2012

Jenna Friedman and Zidoctro

Denna killen kommer från oss! Såld som 6 åring utav Tallbackagård - ner till Holland... efter det att Svenska veterinärer har DÖMT ut honom pga hans karprygg och tätt liggande tornutskott... Idiotiskt hur vårt hästhållning här hemma fungerar ibland coh vår syn på hästar, denna kille tävlar nu på högre internationell nivå, och med sina blott 8 år hoppar han 150 som INGENTING... men visst den kan väl dömmas ut???

Detta är inte första eller enda sådana här fallet, bara nyligen hoppade en 6 årig valack som varit hos oss internationella 6 års klasser med felfria och fina resultat (med sin ägarinna, inte med oss), innan han kom till oss för mindre än ett år sedan bedömde svenska veterinärer att denne hästen INTE skulle fungera som ridhäst??? detta pga förändringar på röntgen i nacken. Hästen går utmärkt och hoppar fantastiskt, hans väg från utdömd till internationell tävlingshäst har gått smärtfritt och UTAN en massa sprutor, bara genom långsam och rätt träning.

Konstigt hur okunniga vi i Sverige och våra veterinärer är kring rygg problem, ett problem är till för att lösas, och då byggas upp med ännu mer styrka än tidigare!

1 kommentar:

Sofia sa...

Åh Zidoctro! Av alla försäljningshästar jag följt på din blogg har han varit en klar favorit! Grämt mig i över två år att jag inte slog till när du hade honom. Men som vanligt så letar man ju aldrig häst när man hittar drömhästen...