Pages

fredag 28 februari 2014

tittat på hästar

Vilka fina djur det finns bara ett par mils radie från mig! Jag hämtade upp kund på Ronneby flygplats igår som sökte häst.

Vi var runt i Blekinge och provade lite pollar, totalt 7 stycken, och vilka fina det finns, och vilka trevliga människor jag har runt mig som "arbetskamrater", igår kan summeras som en rolig dag i hästens tecken!

Vi såg ett par sexåringar e Jaguar Mail, jag har inte tittat så mkt åt deras håll innan, men måste säga att de överraskade mkt. Dom är snygga mindre hästar, enkla och positiva som passar junior ryttare mkt bra. Hade marknaden varit mer på g och det hade varit enklare att sälja den "vanliga" hästen till övergångsryttare hade jag absolut köpt ett par av gårdagens hästar själv för att utbilda och sälja vidare, men nu är marknaden som den är och att investera i en normal häst för ett par månaders utbildning är inte aktuellt eftersom man inte vet om den kommer bli såld, synd sådant.

Att lägga skambud går inte ritkigt hem i Sverige, vilket oxå är synd, men här tar säljaren illa vid sig och tycker man är oseriös om man inte vill köpa deras häst för ungefär vad de har begärt. Men varje häst kostar minst 5000 i månaden att utbilda och rida upp, och en yngre otävlad förmåga kommer ta ungefär 10 månader att utbilda, vilket innebär 50 000 sek.... och skulle det då bli så att man bara får ut den vanliga summan av 120 000 så innebär ett inköpspris på 70 000 en plus minus noll affär... :(

Jag visade även en nyhet för blekinges häst marknad, ett 13 årigt sto med resultat tom 150 klasser i Tyskland....  tror inte hon kommer bli långvarig i dessa trakter då hon är UNDERBAR och ligger helt i rätt prisklass.

Film på henne, oaktuell då den är nästan två år gammal, men nyare filmer kommer;
https://www.youtube.com/watch?v=52lOEqu1Jz0

Puss och kram på er, ha en bra dag! Imorgon hägrar tävling i Älmhult för oss!
Kram

2 kommentarer:

Elin Hansson sa...

Vilken fin häst! Ser fram mot fler filmer.
Ser även fram mot nya inlägg, du har varit saknad i bloggvärlden!!!

Frida sa...

Tack! Jag är tillbaka! :)