Pages

torsdag 24 februari 2011

Pay n jump igår

Okey... frågan är ställd coh jag vet inte om jag vill ha ngt svar av er
"har jag alla hönsen hemma?"
skulle kunna omformulera den till
"står alla hästarna i stallet?"
"Är det skottat ända fram?"
"Är alla indianerna i kanoten?"
ni fattar? Why undrar ni? Jo för vi var på pay n jump i minus 10 grader igår, med unghästar. Inte mitt smartaste drag, varken kul eller givande precis.

Första Pay n jumpen igår alltså med Erb Feeling och med den nya heartbreaker stjärnan Solea Alia... det skulle börja klockan fem och det var 20 starter innan oss, så vi begav oss mot Stall Bokeslätt runt fem... men ack... Li red Fille runt halv sju, och jag red vid 8...
"Massa efteranmälningar då?" undrar ni såklart...NEJ, inga alls praktiskt taget, utan istället så lät dom ryttarna rida fram inne i ridhuset, helt okey, men hallå, vi togs in 5 åt gången och varje fem fick rida fram i närmare en halvtimme....!!!!! SJUKT! Så våra hästar blev ju inte enklare eller lugnare iom detta, eftersom tillsammans med oss red även alla ponny pollar fram och skoja min doja om bäbis hästarna var rädda för dem! Helt otroligt vad dom höll andan. Fille andades nog inte på säkert tre av de fyra timmarna han var hemifrån igår, helt livrädd. Solea Alea (aka Sonny) därimot blev bara mer uppspelt och blev lite galen, sparkade och hade sig efter hindrena, men annars var jag mkt nöjd med honom. Orädd och riktig tävlingsskalle. Bra :) Hans film ligger ute, skulle ha filmat Fille oxå men tyvärr upptäcktes det att kameran var medtagen, dock inte batteriet som skulle sitta på kameran för att den ska fungera... tur i oturen med det långsamma tempot, vi (med vi menar mamma) hann hem och hämta den innan jag skulle rida.

Sonnys film
Kramar


By the way, Erb Feeling och Li FrantzNilsson ägde Pay n Jumpen med en felfri runda på 80 cm, GO FILLE :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

De va ju inte bra att det tog tid på payen i Sölvesborg! Anledningen till att det va BARA fem åt gången emellanåt va ju för att det va ryttare som skulle rida fler hästar i samma klass och även vissa hästar som gick med mer än en ryttare! Därför va det uppdelat så alla skulle kunna få rida fram! Men de va ju dumt av Bettan och Malin o dom andra som jobbade hela dan i domdär minusgraderna och försökte genomföra en bra kväll, dom skulle istället stoppat ryttare från att anmäla dubbla hästar osv för att då skynda på tiden så vi som red inte skulle frysa och behöva vänta på dom andra som va på denna träning! Ännu bättre om dom tagit hästar först sedan ponny senare på kvällen så dina unghädtar inte blir rädda o du slipper frysa! O jag tycker oxå att dom borde fixat varmare väder om dom ska ha pay and jump!

Frida sa...

Oj...ngt negativ? ta ett piller eller nåt så du blir positiv, tycker dom gör ett fantastiskt jobb, och anledningen till att man åker på pay n jumper är att unghästarna ska lära sig, att dom ska få stå i trailer, att dom ska bli lite rädda... sedan att jag frös och tyckte det tog lång tid, det får jag väl tycka? Tråkig kommentar utav dig, mkt... förstår du väl att ingen kan styra över vädret och att det inte är ngns personliga fel detta?, tvärtom, jag idiotförklarar MIG SJÄLV att jag åkte, INTE dem som arrangerade pay n jumpen!